Advertentie plaatsen
Start Agrarisch Boerderijen Biologische Boerderijen

Het Derde Erf - Biologische Balans Boerderij

Samenvatting
  • N.V.T. niet van toepassing
Omschrijving

 

Het Derde Erf - Biologische Balans Boerderij
Wij, Joop, Corine en onze kinderen Rebecca, Julius en Sophia Wantenaar wonen en werken op onze biologisch dynamische balansboerderij 'Het Derde Erf'.
In onze bedrijfsvoering en levenswijze streven wij zoveel mogelijk naar een natuurlijk evenwicht.

Door het dynamische proces van alles passen wij zo nu en dan de activiteiten op de boerderij aan, zodat het een harmonisch geheel blijft. Het is daarom aan te raden om onze site zo nu en dan te bezoeken om te zien of er weer leuke, nieuwe en inspirerende activiteiten zijn.

Maar vooral hopen we u te mogen ontmoeten op onze locatie waar men heerlijk tot rust kan komen..

Ook kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief of onze liken op facebook, waar de nieuwtjes toch het snelste gedeeld worden

Eigen Producten

Vlees

Rundvlees

Sinds al weer een aantal jaren verkopen wij rundvlees van eigen bedrijf. Geheel volgens biologisch dynamische eis runnen wij de melkveehouderij en hebben dan ook een Skal-licentie en zijn we aangesloten bij Demeter.

Wij hebben zogeheten 'dubbeldoel'koeien, zij geven melk maar hebben ook vlees op de botten. Dit zijn vaak sterke koeien

Nadat een koe, die niet meer 'rendabel' is voor de melkveehouderij, vetgemest is, gaat zij naar de slachterij. Een koe is niet meer rendabel wanneer zij niet meer drachtig wordt, problemen aan haar poten heeft gekregen, hoog celgetal heeft dat niet of moeilijk wil dalen of problemen blijft veroorzaken in de kudde. Wij hebben koeien met horens en dat kan soms tot bloeduiers leiden.

Wij gaan een week na slachting het vlees verdelen in porties en het vlees gaat bij de slachterij een grote vriescel in. Een dag later maken wij van dit diepgevroren vlees pakketten. 
Er wordt onderscheid gemaakt in voor- en achterpakketten. Een voorpakket is vooral het suddervlees en snelklaar (meer gehakt, hamburgers) en het achterpakket is het luxe pakket (ossehaas, biefstuk, entrecote etc).                                       
Wij geven ruim 20% korting op deze pakketten in vergelijking met de losse verkoop van de soorten vlees. Dit doen wij omdat we pas weer een volgende koe laten slachten, als de vriezer bijna leeg is. Het is dus zeer kleinschalig en daardoor ook zeer overzichtelijk.

Voor sommige mensen is het belangrijk om te weten wat onze koeien eten. Dit zijn vooral degene die het Weston Price voedinspatroon nastreven.
De koeien eten vooral gras en een beetje brok in de melkrobot.

De prijslijst voor het rundvlees vindt u onder deze link !!!!!!!!!!!!!!
De prijzen op de lijst zijn i.v.m. de BTW-verhoging iets hoger dan op de link vermeld

Varkensvlees

Alweer een aantal jaren hebben wij geen varkens meer. (op de foto onze 2 Mangalitzavarkens van alweer 4 jaar geleden).
Misschien dat het weer gaat komen, we kunnen het nu nog niet zeggen of het past. Hou daarom onze site in de gaten, mocht u interesse hebben. 

Kippenvlees


Wij verkopen geen kippenvlees van eigen bedrijf. Het is zeer arbeidsintensief en relatief duur om kippen te mesten en slachten volgens biologische norm.
Ook hebben wij (nog) niet de ruimte om dit te doen.

Website van adverteerder

Joop en Corine Wantenaar
Joop en Corine Wantenaar
Biedingen

Biedingen zijn niet toegestaan op deze advertentie

Wij gebruiken cookies

Deze website gebruikt cookies om deze website te verbeteren en te analyseren en eventuele relevante advertenties van derde partijen te tonen, meer informatie. Door gebruik te blijven maken van deze website of door op "akkoord" te klikken, geeft u aan akkoord te zijn.

Akkoord